Lasten ja nuorten kädestä käteen - kuljetukset  

TIESITKÖ, ETTÄ LAPSESI SAATTAA OLLA OIKEUTETTU KELAN KORVAAMAAN TAKSIMATKAAN?

Tuttu kuljettaja vahvistaa luottamusta ja turvallisuuden tunnetta lapsesi kuntoutus- ja terapiamatkoilla . Kuljettaja mm. huolehtii matkan sujumisesta sekä osaa toimia lasten ja nuorten kanssa.
Meiltä saat luotettavaa palvelua lapsesi kuljettamiseen aikuiselta aikuiselle. Lue alta tai soita 0400 222 946, niin kerromme lisää.

 

 

Kelan korvaamat matkat

VAKIOTAKSIOIKEUS ALLE 16 – VUOTIAALLE LAPSELLE

Vakiotaksiin eli tutun taksinkuljettajan käyttöön on oikeus alle 16-vuotiaalla lapsella, joka käy säännöllisesti hoidossa tai kuntoutuksessa ja matkustaa yksin.

 

VAKIOTAKSIOIKEUS YLI 16 - VUOTIAALLE

Kela voi myöntää oikeuden vakiotaksiin myös yksilöllisen harkinnan perusteella. Oikeuden voi saada asiakas, joka voi matkustaa terveydentilansa vuoksi vain sellaisen kuljettajan kanssa, joka tuntee hänen yksilöllisen avuntarpeensa kuljetuksen aikana.  Lisäksi oikeus vakiotaksiin voidaan myöntää yli 16 vuotiaille yksilöllisen harkinnan perusteella. Siihen vaikuttaa terveydentila ja avun tarve kuljetuksen aikana. Jos sinulla tai lapsellasi on vakiotaksioikeus, voit tilata matkan suoraan meiltä 0400 222 946 ja me tilaamme sen puolestasi alueellisesta tilausnumerosta.
 
Kun haluat selvittää, voisiko sinulla tai omaisellasi olla oikeus vakiotaksin käyttöön, soita Kelan palvelunumeroon 020 692 204

 

OMAVASTUU

Matkan omavastuuosuus on taksamittarin näyttämä summa, tai enintään 25 euroa/yhdensuuntainen matka. Jokainen matka kerryttää omavastuuosuutta, joka on yhteensä enintään 300 euroa vuodessa (ns. matkakatto). Kun se ylittyy, sinun ei tarvitse 

maksaa omavastuuta loppuvuoden matkoista. 

 

SAATTAJA

Asiakkaalla saa olla saattaja mukana. Saattajan matkasta saa korvauksen siltä osalta matkaa, jonka asiakas ja hänen saattajansa matkustivat yhdessä. Saattajan yksin tekemä matka korvataan vain silloin, kun se alkaa asiakkaan kotiosoitteesta tai päättyy sinne. Tällainen on esimerkiksi tilanne, jossa asiakas jää hoitoon ja saattaja matkustaa takaisin yksin. Saattajan matkakulut korvataan, kun hoitohenkilökunta on katsonut, että asiakkaan terveydentila edellyttää saattajaa. Yleensä mukana voi olla yksi saattaja. Jos saattajan tarve on ilmeinen, erillistä selvitystä ei tarvita. Saattajan tarve on ilmeinen esimerkiksi silloin, jos asiakas on lapsi tai huonokuntoinen vanhus.

 

MATKAKORVAUS

Voit saada korvauksen taksimatkasta julkiseen tai yksityiseen terveydenhuoltoon, joko terveydentilasi, raskauden, synnytyksen tai kuntoutuksen (Kelan tai julkisen terveydenhuollon kuntoutuspäätös) vuoksi. 
Matkakorvaus voidaan myöntää myös puutteellisten liikenneolosuhteiden takia. Jotta Kela voi korvata matkan, matka pitää tilata alueellisesta tilausnumerosta 0800 130 001 (ei koske vakiotaksitilauksia). 
Jos käytät taksia terveydentilasi vuoksi, tarvitset terveydenhuollon antaman todistuksen (Todistus matkakorvausta varten, SV 67). Jos käytät taksia puutteellisten liikenneolosuhteiden vuoksi, perustele taksin käyttö tilauspuhelun yhteydessä. 

Voit pysähtyä PALUUMATKALLA hakemassa apuvälineitä terveyskeskuksesta tai sinulle määrättyjä lääkkeitä apteekista.

 

 

 Vakuutusyhtiön korvaamat tai omakustanteiset matkat

Matkat ajetaan hinnaston mukaisella taksalla tai sopimuksen mukaan. Matkan voi maksaa joko suoraan autossa tai tarvittaessa voimme laskuttaa vakuutusyhtiötä.